Vauvahieronta rauhoittaa levottoman lapsen

 

Vauvahieronta syventää ja vahvistaa aikuisen ja vauvan suhdetta, antaa turvallisuutta ja kertoo lapselle, että häntä rakastetaan. Se auttaa vauvaa hahmottamaan kehoaan. Vauvan yöuni syvenee rentoutumisen myötä ja hän nukkuu hyvin.

Vauvahieronta vilkastuttaa verenkiertoa. Vauva pysyy lämpöisenä. Ruuansulatus tehostuu ja helpottuu (koliikin väheneminen). Hieronta on yhteinen kieli/silta lapsen ja vanhemman välillä, myös adoptiolapset, sairaat lapset ja vammainen lapsi. Vauvahieronta soveltuu myös vanhemmille lapsille. Hierontaa voi tehdä esimerkiksi äidit, isät, mummit, vaarit ja kummit.

Vauvahieronnassa mennään aina lapsen ehdoilla ja hierotaan kerralla se aika minkä lapsi itse haluaa. Hieronnassa on erikseen mm. aamu- ja iltahieronta ohjeet, joten aina ei tarvitse hieroa koko kehoa kerralla. Hierontaa voi jatkaa vielä vanhemmallekin lapselle. Rentouttaa lapsien lihasjännityksiä.

 

Vauvahieronta sisältää yksilöllisen vauvan kokohieronnan ohjauksen vauvalla ja/tai nukella, sekä kirjalliset ohjeet vauvahieronnasta. Yksilöohjauksen voi toteuttaa jo raskausaikana nukelle. Koliikista kärsivälle vauvalle tulee erikseen koliikinhoitoon annettavat hierontaohjeet. Vauvahieronnan ohjauksen kesto on n. 40-75 min. Tarvittaessa toinen käynti ja ohjauskerta noin 30 minuuttia. Myös kotikäynti on mahdollista. Teen myös itse vauvahierontaa.

Vauvahieronta 30-40 min.

Vauvahieronnan ohjaus 40-75 min.

Vauvahieronta tarvittaessa toinen ohjauskerta  30 min.20,00e